Postani student!

Dobro došli na mrežnu stranicu Nacionalnoga informacijskog sustava
prijava na visoka učilišta.

Novosti

Isporuka korisničkih podataka kandidatima putem Viber-a

Ljubazno molimo kandidate da preuzmu na svoje uređaje aplikaciju Viber (ako istu nemaju) kako bi im korisnički podatci za pristup sustavu mogli biti isporučeni na Viber nakon što zatraže iste. Kandidati koji posjeduju broj mobitela hrvatskih mobilnih operatera, korisničke podatke zatražiti će s broja mobitela zavedenog u sustavu slanjem SMS poruke sadržaja OPET na broj 666555. Cijena SMS-a je 0,39€. Za zaprimanje korisničkih podataka potrebno je imati uključene mobilne podatke ili omogućen pristup Wi-Fi mreži.

Ako vam je na Viber-u unutar postavki Pozivi i poruke onemogućeno zaprimanje poslovnih poruka potrebno je ponovo aktivirati isto kako bi korisnički podatci mogli biti isporučeni nakon što se zatraže.

Kandidati koji nemaju instaliranu aplikaciju Viber na svom uređaju korisničke podatke će i nadalje zaprimati unutar SMS poruke.

Isporuka korisničkih podataka na aplikaciju Viber vrijedi i za redovne učenike koji tijekom prve prijave u sustav na mrežnoj stranici www.postani-student.hr unose broj svog mobilnog telefona na koji žele primiti PIN i TAN.

Detaljnije

Objavljeno: 5.12.2023, 15:17

Prijave ispita državne mature za prvi rok u školskoj godini 2023./2024.

Prijave ispita državne mature za prvi rok u školskoj godini 2022./2023. počinju 1. prosinca 2023. godine u 12.00 sati i traju do 15. veljače 2024. godine u 12.00 sati.


Sve važne datume za pristupnike, kao i korisne kontakte i poveznice možete preuzeti u nastavku:

Važni datumi za pristupnike 2023./2024. – prvi rok


Prijave u sustav različite su za pojedine kategorije pristupnika te je važno pridržavati se uputa koje se odnose na pojedinu kategoriju:


- Upute za učenike u redovitom sustavu obrazovanja

- Upute za pristupnike koji su redovito srednje obrazovanje završili prije ove školske godine

- Upute za pristupnike koji su strani državljani, završavaju obrazovanje u inozemstvu ili su srednje obrazovanje završili u RH prije 2010. godine

- Upute za pristupnike koji srednje obrazovanje završavaju u ustanovama za obrazovanje odraslih.


Pristupnici trebaju pratiti naslovnice mrežnih stranica www.postani-student.hr i www.ncvvo.hr na kojima će biti objavljene sve potrebne informacije.


Također, nužno je pročitati i prihvatiti Opće uvjete prijava ispita državne mature i studijskih programa prilikom prve prijave.


Za dodatne informacije o prijavama ispita državne mature možete kontaktirati Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja na e-adresu: drzavna.matura@ncvvo.hr ili na broj telefona: 01 4501 899.

Detaljnije

Objavljeno: 1.12.2023, 09:31

Prilagodba ispitne tehnologije za prvi rok državne matura u školskoj godini 2023./2024.

Učenici u redovitome sustavu obrazovanja u školskoj godini 2023./2024. o potrebi prilagodbe ispitne tehnologije trebaju obavijestiti ispitnoga koordinatora u školi koju pohađaju.


Ostali pristupnici koji žele polagati ispite državne mature, a koji imaju potrebu za prilagodbom ispitne tehnologije, trebaju poslati upit za obrazac Zahtjeva za prilagodbu ispitne tehnologije za pristupnike i dodatne upute na e-adresu: prilagodba.dm@ncvvo.hr.

 

Upit se šalje od 1. prosinca 2023. do 15. veljače 2024. godine.


Za dodatne informacije o prilagodbi ispitne tehnologije na državnoj maturi možete kontaktirati Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja na e-adresu prilagodba.dm@ncvvo.hr ili na broj telefona +385 (0)1 4501 899.


Detaljnije

Objavljeno: 1.12.2023, 09:25

Objavljene su konačne rang-liste u jesenskom upisnom roku 2023.

18. rujna, u 15:01 objavljene su konačne rang-liste za upis prijediplomskih i integriranih studijskih programa na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj u jesenskom upisnom roku 2023. godine.

Kandidat je obvezan upisati onaj studijski program za koji je dobio pravo upisa (upisni broj). 

Kandidati koji su dobili upisne brojeve trebaju provjeriti termine upisa na mrežnim stranicama visokih učilišta.

Detaljnije

Objavljeno: 18.9.2023, 15:08

Obavijest o podjeli svjedodžba/potvrda o položenim ispitima drugoga roka državne mature u šk. god. 2022./2023.

1. UČENICI KOJI SU OVE GODINE ZAVRŠILI 4.RAZRED U SREDNJIM ŠKOLAMA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Učenici gimnazija i strukovnih škola preuzimaju svjedodžbe/potvrde u svojim školama prema rasporedu koji je odredila škola (prvi i drugi rok). Učenici koji neopravdano izostanu s ispita dužni su platiti trošak ispita s kojega su izostali kako bi im se ispisale svjedodžbe/potvrde. Zaduženje i podatci za uplatu vidljivi su na stranici učenika na poveznici Moji podatci/Zaduženja i uplate. Skeniranu uplatnicu treba poslati na e-adresu uplata.dm@ncvvo.hr. Svjedodžba/potvrda ne može se ispisati niti preuzeti sve dok se ne izvrši uplata.

2. UČENICI KOJI SU PRETHODNIH GODINA POLAGALI ISPITE DRŽAVNE MATURE U SVOJIM ŠKOLAMA

Učenici koji nisu preuzeli svjedodžbe/potvrde za ispite koje su položili u svojim školama prethodnih godina trebaju se javiti u školu radi preuzimanja.

3. KANDIDATI IZ ŠKOLA ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH

Kandidati iz škola za obrazovanje odraslih preuzimaju potvrde od 19. rujna 2023. godine u prostorijama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Damira Tomljanovića Gavrana 11 (Bundek centar) od 8,30 do 17,00 sati. Kandidati iz Birotehnike – Centra za dopisno obrazovanje u Zagrebu i Pučkog otvoreno učilišta Zagreb preuzimaju svjedodžbe/potvrde u svojoj školi.

4. PRISTUPNICI (svi koji nisu redovni učenici, prošlogodišnji maturanti koji su ove godine ponovno polagali ispite i kandidati iz Bosne i Hercegovine) mogu preuzeti potvrde s prvoga i drugoga roka 2023. godine od 19. rujna od 8,30 do 17.00 sati u prostorijama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Damira Tomljanovića Gavrana 11, Zagreb.

Potvrde se i nakon toga datuma mogu preuzeti u prostorijama Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Damira Tomljanovića-Gavrana 11, Zagreb, radnim danom (ponedjeljak-petak) od 8.00 do 16.00 sati.

Pristupnici koji ne mogu osobno preuzeti potvrde mogu ovlastiti drugu osobu za preuzimanje uz punomoć ovjerenu kod javnoga bilježnika.

Pristupnici koji žive izvan Zagreba mogu zatražiti slanje potvrda poštom popunjavajući zahtjev za dostavu poštom (plaćanje po preuzimanju) i slanjem zahtjeva na
e-adresu dokumenti.dm@ncvvo.hr. U zahtjevu trebaju navesti osobne podatke i adresu na koju se dokumenti šalju ili podatke druge osobe na čiju se adresu dokumenti šalju.

Zahtjev za dostavu poštom

Pristupnicima koji žive izvan Republike Hrvatske nismo u mogućnosti poslati potvrde o položenim ispitima državne mature poštom.

Detaljnije

Objavljeno: 12.9.2023, 12:43

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 48

Prijava u sustav

Pomoć i podrška

Ukoliko imate dvojbi, pitanja ili problema vezanih uz prijavu, odjavu ili polaganje ispita državne mature, možete kontaktirati Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja na:

  • broj telefona 01/4501 899
  • adresu e-pošte:
    drzavna.matura@ncvvo.hr

Sve informacije vezane uz prijavu studijskih programa, bodovanje za upis na studijske programe, vrednovanje posebnih postignuća (natjecanja, kategorizirani sportaši), pravo prednosti pri upisu, privremene i konačne rang-liste možete naći na mrežnoj stranici www.studij.hr u izbornicima Sve o prijavama, Čestim pitanjima i Kalendaru.

Za sva dodatna pitanja Središnjem prijavnom uredu možete se obratiti na:

Opći uvjeti korištenja sustava