Postani student!

Dobro došli na mrežnu stranicu Nacionalnoga informacijskog sustava
prijava na visoka učilišta.

Novosti

Objavljene orijentacijske rang liste

Obavještavamo Vas da su s današnjim danom 30. 4. 2019. godine objavljene orijentacijske rang liste na kojima svaki kandidat može pratiti svoje privremeno bodovno stanje s obzirom na prijavljene studijske programe u izborniku Moji rezultati/Rezultati po prijavljenim studijskim programima.  

Napominjemo da su orijentacijske rang liste podložne promjenama te će se osvježavati svakoga punog sata.

Detaljnije

Objavljeno: 30.4.2019, 10:49

Uplata ispita državne mature – ljetni rok 2019.

Dana 3. svibnja 2019. završava rok za uplatu troškova naknade za polaganje ispita državne mature prijavljenih za ljetni rok 2019.
Uplatu je moguće izvršiti i 3. svibnja 2019. do 23;59 sati.
Iznos zaduženja i broj računa na koji se troškovi uplaćuju vidljiv je svim obveznicima plaćanja naknade troškova za polaganje ispita državne mature na njihovoj stranici u sustavu na poveznici Moji podatci/Zaduženja i uplate.
Za uplatu nije dozvoljeno korištenje podataka drugoga pristupnika.

Detaljnije

Objavljeno: 29.4.2019, 08:46

Državna matura 2018./2019. - Naknadne prijave, promjene i odjave ispita

Naknadne prijave, promjene i odjave ispita državne mature propisane su člankom
17. i 18. Pravilnika o polaganju državne mature.

Naknadne prijave i promjene ispita

Rok: do 03. svibnja 2019. (uključujući taj dan)

Kako se može naknadno prijaviti ispit ili promijeniti prijavljeni ispit/razinu ispita?

1. Učenici koji ove školske godine završavaju četvrti/peti razred u srednjim školama u Republici Hrvatskoj zamolbu za naknadnom prijavom ili promjenom prijavljenoga ispita dostavljaju Školskom ispitnom povjerenstvu koje donosi odluku o opravdanosti zahtjeva i o tome obavještava Centar.
Za postupak naknadne prijave ispita, promjene prijavljenih ispita i promjeni razine ispita učenici se trebaju javiti ispitnome koordinatoru u školi.

2. Ostali pristupnici zamolbu s priloženom dokumentacijom iz koje je vidljiva opravdanost razloga  za naknadnom prijavom ili promjenom ispita, dostavljaju Centru putem pošte na adresu:

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja
10020 Zagreb
Ulica Damira Tomljanovića-Gavrana 11
Naznaka - Povjerenstvo za ispite DM

Obrasci zamolbe:
-  Zamolba za naknadnu prijavu
-  Zamolba za promjenu ispita
-  Zamolba za promjenu razine ispita

Napomena:
- uz zamolbu za naknadnu prijavu ispita potrebno je dostaviti dokumentaciju kojom se dokazuje razlog i opravdanost neprijavljivanja ispita u propisanom roku.
- uz zamolbu za promjenom ispita i promjenom razine prijavljenoga ispita potrebno je dostaviti dokumentaciju kojom se dokazuje razlog i opravdanost zamolbe.
- Nepotpune zamolbe Povjerenstvo neće razmatrati.

Odjave ispita

Rok: do 14. svibnja 2019. (uključujući taj dan)

Kako se prijavljeni ispiti odjavljuju?

1. Učenici koji ove školske godine završavaju četvrti/peti razred u srednjim školama u  Republici Hrvatskoj ispite odjavljuju u svojim školama, na način da se jave ispitnome koordinatoru u školi, koji će ih uputiti u daljnje postupanje.

2. Ostali pristupnici javljaju se Centru putem e-maila: odjava@ncvvo.hr  nakon čega će  dobiti naputak o daljnjim postupcima.

Za dodatne informacije i pomoć s pitanjima koja se odnose na državnu maturu pristupnicima su na stranici Postani-student, dostupni Priručnici za prijavu ispita državne mature prema kategorijama pristupnika s detaljnim informacijama.
Za dodatna pitanja možete se javiti telefonom na broj Infocentra: 01 4501 899 ili e-mailom info.centar@ncvvo.hr 

Detaljnije

Objavljeno: 18.2.2019, 09:39

Obavijest pristupnicima

Obavještavamo sve pristupnike kako će danas 13. veljače 2019. u periodu od 13:00 do 14:00 sati biti onemogućena prijava u sustav zbog redovnog ažuriranja.


Detaljnije

Objavljeno: 13.2.2019, 11:24

Državna matura – Prijava studijskih programa

Od danas 1. veljače 2019. otvorena je mogućnost prijava studijskih programa.
Podsjećamo, odabirom pojedinog studijskog programa u sustavu se automatski prijavljuju i ispiti državne mature na razinama koje taj studijski program zahtjeva.
Također, od danas su vidljivi i ovogodišnji uvjeti za prijavu na svaki od odabranih studijskih programa.
Nužno je, za već prijavljene ispite, provjeriti jesu li u skladu sa uvjetima odabranih studijskih programa.

Ispite državne mature za polaganje u ljetnom roku možete prijaviti do 15. veljače 2019. u 12:00 sati.

Ostale potrebne informacije možete naći u objavljenim priručnicima:

Priručnik za prijavu ispita Državne mature za učenike koji u školskoj godini 2018./2019. završavaju 4. razred srednjih škola / 5. razred srednjih medicinskih škola u Republici Hrvatskoj

Priručnik za kandidate koji su četverogodišnje/petogodišnje srednjoškolsko obrazovanje završili od 2010. do 2018. godine u srednjim školama Republike Hrvatske

Priručnik za kandidate koji su završili ili završavaju četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje školske godine 2018./2019. u sustavu obrazovanja odraslih u Republici Hrvatskoj i za učenike koji završavaju ili su završili srednjoškolsko obrazovanje u inozemstvu

Detaljnije

Objavljeno: 1.2.2019, 12:07

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 31

Prijava u sustav

Pomoć i podrška

Ukoliko imate dvojbi, pitanja ili problema vezanih uz prijavu, odjavu ili polaganje ispita državne mature, možete kontaktirati Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja na:

  • broj telefona 01/4501 899
  • adresu e-pošte: info.centar@ncvvo.hr

Sve informacije vezane uz prijavu studijskih programa, bodovanje za upis na studijske programe, vrednovanje posebnih postignuća (natjecanja, kategorizirani sportaši), pravo prednosti pri upisu, privremene i konačne rang-liste možete naći na mrežnoj stranici www.studij.hr u izbornicima Sve o prijavama, Čestim pitanjima i Kalendaru.

Za sva dodatna pitanja Središnjem prijavnom uredu možete se obratiti na:

Opći uvjeti korištenja sustava