Postani student!

Dobro došli na mrežnu stranicu Nacionalnoga informacijskog sustava
prijava na visoka učilišta.

Novosti

Obavijest za pristupnike

Poštovani pristupnici,

obavještavamo vas da je Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio Upute za provedbu državne mature školske godine 2020./2021. – ljetni rok tijekom epidemije COVID – 19.

Upute možete preuzeti na poveznici:
https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute-za-provedbu-dr%C5%BEavne-mature-tijekom-epidemije-koronavirusa-COVID-19-.pdf

Detaljnije

Objavljeno: 4.5.2021, 09:14

Državna matura 2020./2021. – ljetni rok – uplata ispita

Podsjećamo sve pristupnike koji su obveznici plaćanja naknade za prijavljene ispite državne mature da je rok za uplatu ispita 2. svibnja 2021. godine (uključujući i taj dan).
Ukupno zaduženje i podatci kojima se trebate koristiti pri uplati nalaze se na Vašoj stranici na poveznici Moji podatci/Zaduženja i uplate.
Pri uplati se ne smijete koristiti podatcima druge osobe.
Uplatu možete izvršiti u pošti, banci ili internetskim bankarstvom.
Napominjemo kako pri uplati ne možete birati koji ispit plaćate jer se uplate evidentiraju na prijavljenim ispitima prema kalendaru pisanja ispita.
Ako postoje zaduženja iz prethodnih razdoblja, uplata koju izvršite bit će prvo evidentirana na zaduženja iz prethodnih razdoblja, a nakon toga na prijavljene ispite za ljetni rok 2020./2021.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja

Detaljnije

Objavljeno: 9.3.2021, 14:30

Državna matura 2020./2021. – ljetni rok - Naknadne prijave, promjene i odjave ispita

Naknadne prijave, promjene i odjave ispita državne mature propisane su Pravilnikom o izmjenama i dopunama pravilnika o polaganju državne mature članak 10. i 11.

Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o polaganju državne mature Članak 10. stavak 6. propisuje opravdane razloge za naknadnu prijavu ispita.
Opravdani razlozi za naknadnu prijavu ispita mogu biti:
- teži zdravstveni problemi u vrijeme prijava ispita
- smrt u obitelji, prometna ili druga nesreća te drugi opravdani razlozi

Naknadne prijave i promjene ispita

Rok: do 2. svibnja 2021. (uključujući i taj dan)

Kako se može naknadno prijaviti ispit ili promijeniti prijavljeni ispit/razinu ispita?

  1. Učenici koji ove školske godine završavaju četvrti/peti razred u srednjim školama u Republici Hrvatskoj zamolbu za naknadnom prijavom ili promjenom prijavljenoga ispita dostavljaju Školskom ispitnom povjerenstvu koje donosi odluku o opravdanosti zahtjeva i o tome obavještava Centar.
    Za postupak naknadne prijave ispita, promjene prijavljenih ispita i promjeni razine ispita učenici se trebaju javiti ispitnome koordinatoru u školi.
  2. Ostali kandidati zamolbu s priloženom dokumentacijom iz koje je vidljiva  opravdanost razloga za naknadnom prijavom, promjenom ispita ili promjenom razine ispita, dostavljaju Centru putem e-pošte naknadna.prijava@ncvvo.hr

Obrasci zamolbe:
Zamolba za naknadnu prijavu
Zamolba za promjenu ispita
Zamolba za promjenu razine ispita

Uz popunjeni obrazac zamolbe za naknadnom prijavom ispita, promjenom ispita ili promjenom razine prijavljenoga ispita potrebno je dostaviti  skeniranu/slikanu dokumentaciju kojom se dokazuje razlog i opravdanost neprijavljivanja ispita ili promjene ispita u propisanom roku od 1.12.2020. do 15.02.2021.
Nepotpune zamolbe Povjerenstvo Centra neće razmatrati.

Odjave ispita

Rok: do 2. svibnja 2021. (uključujući i taj dan)

Kako se prijavljeni ispiti odjavljuju

1. Učenici koji ove školske godine završavaju četvrti/peti razred u srednjim školama u Republici Hrvatskoj ispite odjavljuju u svojim školama, na način da se jave ispitnome koordinatoru u školi, koji će ih uputiti u daljnje postupanje.

  1. Ostali kandidati javljaju se Centru putem e-pošte odjava@ncvvo.hr nakon čega će dobiti naputak o daljnjim postupcima.

Za dodatne informacije i pomoć s pitanjima koja se odnose na državnu maturu pristupnicima su na stranici www.postani-student.hr , dostupni Priručnici za prijavu ispita državne mature prema kategorijama pristupnika s detaljnim informacijama.
Za dodatna pitanja možete se javiti telefonom na broj Infocentra: 01 4501 899 ili e-poštom info.centar@ncvvo.hr

Detaljnije

Objavljeno: 16.2.2021, 09:25

Obavijest pristupnicima - Državna matura 2020./2021. – ljetni rok

Podsjećamo sve pristupnike da prijava ispita državne mature za ljetni rok školske godine 2020./2021. traje do 15.veljače 2021. do 12:00 sati.
Prema prethodnoj obavijesti od 1. veljače 2021. omogućena je prijava i studijskih programa.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja

Detaljnije

Objavljeno: 1.2.2021, 12:12

Prijave studijskih programa

Prijave studijskih programa započet će 1. veljače 2021. godine u 9:00 sati.
Svi podaci o uvjetima upisa za iduću akademsku godinu (2021./2022.) bit će dostupni kandidatima s datumom početka prijava studijskih programa.

Detaljnije

Objavljeno: 4.1.2021, 09:44

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 40

Prijava u sustav

Pomoć i podrška

Ukoliko imate dvojbi, pitanja ili problema vezanih uz prijavu, odjavu ili polaganje ispita državne mature, možete kontaktirati Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja na:

  • broj telefona 01/4501 899
  • adresu e-pošte: info.centar@ncvvo.hr

Sve informacije vezane uz prijavu studijskih programa, bodovanje za upis na studijske programe, vrednovanje posebnih postignuća (natjecanja, kategorizirani sportaši), pravo prednosti pri upisu, privremene i konačne rang-liste možete naći na mrežnoj stranici www.studij.hr u izbornicima Sve o prijavama, Čestim pitanjima i Kalendaru.

Za sva dodatna pitanja Središnjem prijavnom uredu možete se obratiti na:

Opći uvjeti korištenja sustava