Postani student!

Dobro došli na mrežnu stranicu Nacionalnoga informacijskog sustava
prijava na visoka učilišta.

Novosti

Rok za podmirivanje zaduženja - 4.5.2024. - prvi rok DM 2023./2024.

Podsjećamo obveznike plaćanja ispita državne mature u prvom roku u školskoj godini 2023./2024. da je rok za uplatu 4. svibnja 2024. godine.

Evidenciju uplate potrebno je pratiti u sustavu Postani-student.hr pod poveznicom Moji podatci/Zaduženja i uplate. Od uplate do evidencije može proći 2-3 radna dana, nakon čega ćete pored uplate imati sivu kvačicu.

Podatci za uplatu ispita svojstveni su svakom pristupniku i nalaze se pod poveznicom Moji podatci/Zaduženja i uplate.

Detaljnije

Objavljeno: 2.5.2024, 12:06

Naknadne prijave, promjene i odjave ispita - Državna matura 2023./2024. - prvi rok

Naknadne prijave, promjene i odjave ispita državne mature propisane su člankom 17. i 18. Pravilnika o polaganju državne mature (NN 01/13, 41/19, 127/19, 55/20, 53/21, 126/21, 19/23).

Opravdani razlozi za naknadnu prijavu ispita mogu biti:
-
teži zdravstveni problemi u vrijeme prijava ispita
-
smrt u obitelji, prometna ili druga nesreća te drugi opravdani razlozi.


Naknadne prijave i promjene ispita

Rok: do 4. svibnja 2024. (uključujući i taj dan)

1. Redoviti učenici koji ove školske godine završavaju četvrti/peti razred u srednjim školama u Republici Hrvatskoj zamolbu za naknadnu prijavu ili promjenu prijavljenoga ispita dostavljaju školskomu ispitnom povjerenstvu koje donosi odluku o opravdanosti zahtjeva i o tome obavještava NCVVO. Učenici se za postupak naknadne prijave ispita, promjene prijavljenih ispita i promjene razine ispita trebaju javiti ispitnomu koordinatoru u školi.

2. Ostale kategorije pristupnika zamolbu s priloženom dokumentacijom iz koje je vidljiva opravdanost razloga za naknadnom prijavu ispita, promjenu ispita ili promjenu razine ispita dostavljaju NCVVO-u na adresu: naknadna.prijava@ncvvo.hr.

Obrasci zamolbe:
-
Zamolba za naknadnu prijavu ispita
-
Zamolba za promjenu ispita
-
Zamolba za promjenu razine ispita

Uz popunjeni obrazac zamolbe za naknadnom prijavu ispita, promjenu ispita ili promjenu razine prijavljenoga ispita potrebno je dostaviti skeniranu/slikanu dokumentaciju kojom se dokazuju razlog i opravdanost neprijavljivanja ispita ili promjene ispita u propisanome roku od 1. prosinca 2023. do 15. veljače 2024. godine. Nepotpune zamolbe neće se razmatrati.


Odjava ispita

Rok: do 4. svibnja 2024. (uključujući i taj dan)

1. Redoviti učenici koji ove školske godine završavaju četvrti/peti razred u srednjim školama u Republici Hrvatskoj ispite odjavljuju u svojim školama na način da se jave ispitnomu koordinatoru u školi koji će ih uputiti u daljnje postupanje.

2. Ostale kategorije pristupnika javljaju se NCVVO-u s popunjenim zahtjevom na adresu odjava.dm@ncvvo.hr .

Zamolba za odjavu ispita


Važna napomena
Ako ste zatražili ili Vam je odobrena prilagodba ispitne tehnologije kod slanja zamolbe za promjenu ispita, promjenu razine ispita i odjavu ispita trebate poslati obavijest i na adresu prilagodba.dm@ncvvo.hr.


Za dodatna pitanja možete se javiti e-mailom na drzavna.matura@ncvvo.hr ili na broj 01 4501 899.

Detaljnije

Objavljeno: 15.2.2024, 11:47

Pristupnici iz BiH - važno

Molimo pristupnike ispitima državne mature iz Bosne i Hercegovine da prilikom unosa predmeta na svojoj stranici ne odabiru opciju „predmet izvan obrazovnog sustava RH“ ukoliko isti predmet mogu naći u obrazovnom sustavu RH u padajućem izborniku (npr. Matematika, Hrvatski jezik, strani jezik, Biologija i sl.). Opcija „predmet izvan obrazovnog sustava RH“ odnosi samo na predmete koje nije moguće naći u okviru sustava RH.

Detaljnije

Objavljeno: 12.1.2024, 15:53

Uvjeti upisa

Prijave studijskih programa započet će 1. veljače 2024. godine u 9:00 sati. Svi podaci o uvjetima upisa za iduću akademsku godinu (2024./2025.) bit će dostupni kandidatima s datumom početka prijava studijskih programa.

Detaljnije

Objavljeno: 11.12.2023, 14:03

Isporuka korisničkih podataka kandidatima putem Viber-a

Ljubazno molimo kandidate da preuzmu na svoje uređaje aplikaciju Viber (ako istu nemaju) kako bi im korisnički podatci za pristup sustavu mogli biti isporučeni na Viber nakon što zatraže iste. Kandidati koji posjeduju broj mobitela hrvatskih mobilnih operatera, korisničke podatke zatražiti će s broja mobitela zavedenog u sustavu slanjem SMS poruke sadržaja OPET na broj 666555. Cijena SMS-a je 0,39€. Za zaprimanje korisničkih podataka potrebno je imati uključene mobilne podatke ili omogućen pristup Wi-Fi mreži.

Ako vam je na Viber-u unutar postavki Pozivi i poruke onemogućeno zaprimanje poslovnih poruka potrebno je ponovo aktivirati isto kako bi korisnički podatci mogli biti isporučeni nakon što se zatraže.

Kandidati koji nemaju instaliranu aplikaciju Viber na svom uređaju korisničke podatke će i nadalje zaprimati unutar SMS poruke.

Isporuka korisničkih podataka na aplikaciju Viber vrijedi i za redovne učenike koji tijekom prve prijave u sustav na mrežnoj stranici www.postani-student.hr unose broj svog mobilnog telefona na koji žele primiti PIN i TAN.

Detaljnije

Objavljeno: 5.12.2023, 15:17

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 49

Prijava u sustav

Pomoć i podrška

Ukoliko imate dvojbi, pitanja ili problema vezanih uz prijavu, odjavu ili polaganje ispita državne mature, možete kontaktirati Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja na:

  • broj telefona 01/4501 899
  • adresu e-pošte:
    drzavna.matura@ncvvo.hr

Sve informacije vezane uz prijavu studijskih programa, bodovanje za upis na studijske programe, vrednovanje posebnih postignuća (natjecanja, kategorizirani sportaši), pravo prednosti pri upisu, privremene i konačne rang-liste možete naći na mrežnoj stranici www.studij.hr u izbornicima Sve o prijavama, Čestim pitanjima i Kalendaru.

Za sva dodatna pitanja Središnjem prijavnom uredu možete se obratiti na:

Opći uvjeti korištenja sustava