Postani student!

Dobro došli na mrežnu stranicu Nacionalnoga informacijskog sustava
prijava na visoka učilišta.

Novosti

Obavijest za pristupnike - PRIGOVORI

U ponedjeljak, 13. srpnja u 12:00 sati objavljeni su prvi rezultati ispita te vas podsjećamo na daljnji postupak:

- rok za ulaganje prigovora na ocjenu je do srijede, 15. srpnja u 12:00 sati, a u prigovoru mora biti naznačeno na koji se zadatak odnosi te objašnjeno u čemu se sastoji nepravilnost

- prigovor se može rješavati samo ako je upisan u sustav.

- redovnim učenicima prigovor u sustav upisuje ispitni koordinator kojemu možete prigovor uputiti i elektroničkim putem

- ostali pristupnici prigovor mogu upisati sami na svojoj stranici pod poveznicom Moji prigovori.

- pristupnik koji nije zadovoljan odlukom Centra može u roku od jednoga dana od dana donošenja odluke podnijet prigovor na odluku Centra  povjerenstvu za praćenje državne mature koje donosi konačnu odluku. Takav se prigovor podnosi elektroničkim putem na adresu DM-prigovori-2020@mzo.hr.

Detaljnije

Objavljeno: 14.7.2020, 13:30

Obavijest o podjeli svjedodžba/potvrda o položenim ispitima ljetnoga roka državne mature u šk. god. 2019./2020.

 1. UČENICI KOJI SU OVE GODINE ZAVRŠILI 4.RAZRED U SREDNJIM ŠKOLAMA U REPUBLICI HRVATSKOJ
  Učenici gimnazija i učenici strukovnih škola preuzimaju svjedodžbe/potvrde u svojim školama prema rasporedu koji je odredila škola.
  Učenici koji imaju neopravdani izostanak s ispita dužni su uplatiti ispit s kojega su izostali kako bi im se ispisale svjedodžbe/potvrde. Zaduženje i podatci za uplatu vidljivi su na stranici učenika na poveznici Moji podatci/Zaduženja i uplate. Potrebno je uplatiti ispit odmah i skeniranu uplatnicu poslati na e-adresu uplata.dm@ncvvo.hr.
 2. UČENICI KOJI SU PRETHODNIH GODINA POLAGALI ISPITE DRŽAVNE MATURE U SVOJIM ŠKOLAMA
  Učenici koji nisu ranije preuzeli svjedodžbe/potvrde iz prethodnih godina, trebaju se javiti u školu radi preuzimanja.
 3. KANDIDATI IZ ŠKOLA ZA OBRAZOVANJE ODRASLIHKandidati iz škola za obrazovanje odraslih preuzimaju potvrde 22. srpnja 2020. godine u prostorijama Pučkoga otvorenog učilišta, Ulica grada Vukovara 68, Zagreb od 9.00 do 18.00 sati. Kandidati iz Birotehnike – Centra za dopisno obrazovanje u Zagrebu preuzimaju svjedodžbe/potvrde u svojoj školi.
 4. PRISTUPNICI (svi koji nisu redovni učenici, kandidati koji su ove godine ponovno polagali ispite i kandidati iz Bosne i Hercegovine) preuzimaju potvrde s ljetnoga roka 2020. godine 22. srpnja od 9.00 do 18.00 sati u prostorijama Pučkoga otvorenog učilišta, Ulica grada Vukovara 68, Zagreb.

Potvrde se nakon toga datuma mogu preuzeti u prostorijama Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Damira Tomljanovića-Gavrana 11, Zagreb, radnim danom između 9.00 i 17.00 sati.

S obzirom na epidemiološku situaciju, molimo pristupnike da koriste zaštitnu masku prilikom preuzimanja potvrda.

Pristupnici koji ne mogu osobno preuzeti potvrde, mogu ovlastiti drugu osobu za preuzimanje uz punomoć ovjerenu kod javnoga bilježnika.

Pristupnici koji žive izvan Zagreba mogu zatražiti slanje potvrda poštom na e-adresu info.centar@ncvvo.hr , zahtjevom za dostavu poštom (plaćanje pouzećem). U zahtjevu trebaju navesti osobne podatke i adresu na koju se dokumenti šalju.

Zahtjev za dostavom poštom

Pristupnicima izvan Republike Hrvatske nismo u mogućnosti poslati potvrde o položenim ispitima državne mature poštom.

Pristupnici koji nisu preuzeli potvrde prethodnih godina ne mogu ih preuzeti 22. srpnja 2020. godine na Pučkom otvorenom učilištu nego nakon toga datuma u prostorijama Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Damira Tomljanovića-Gavrana 11, Zagreb, nakon što pošalju osobne podatke na e-adresu dokumenti.dm@ncvvo.hr.

Detaljnije

Objavljeno: 14.7.2020, 10:33

Obavijest za pristupnike izvan Republike Hrvatske – prijelaz granice VAŽNO

Ovim putem vas obavještavamo kako je za prijelaz preko granice i pristupanje pisanju ispita DM potrebno imati vjerodostojan dokument (osobnu iskaznicu ili putovnicu), kao i dokument koji sadrži hrvatski OIB, kako bi granični službenik mogao izvršiti točnu provjeru. Granični službenici će provjeru vršiti putem popisa kandidata dostavljenog od strane Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Za dolazak u Republiku Hrvatsku nije potrebno imati dodatnu potvrdu ili uvjerenje izdanu od Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja već je dovoljno na vašoj stranici www.postani-student.hr ući u postavku „Moji podatci“ › „Moj raspored“ i ispisati  Raspored ispita državne mature.

Srdačno vas pozdravljamo i želimo puno uspjeha na polaganju ispita državne mature.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja 

Detaljnije

Objavljeno: 5.6.2020, 12:10

Obavijest pristupnicima - Državna matura 2019./2020. - ljetni rok

Poštovani maturanti i ostali pristupnici ispitima državne mature,

u ponedjeljak 8. lipnja 2020. godine ispitom iz Hrvatskoga jezika na višoj razini (Književnost i jezik) započinje ljetni rok državne mature.

Podsjećamo da je ovogodišnja provedba usklađena s Uputama za provedbu državne mature Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo. Nužno je na sve ispite donijeti vlastitu kemijsku olovku kojom se piše plavom ili crnom bojom.

Prije polaganja ispita na poveznici Moj raspored provjerite gdje pišete ispit.

Želimo vam puno uspjeha!

Detaljnije

Objavljeno: 5.6.2020, 09:49

Državna matura 2019./2020. – ljetni rok - VAŽNO!

Uplate, naknadne prijave, promjene i odjave ispita

Naknadne prijave, promjene, odjave i uplate ispita državne mature propisane su Pravilnikom o izmjenama i dopunama pravilnika o polaganju državne mature članak 10. i 11.
Danas 9. svibnja 2020. na snagu je stupio Pravilnik o dopunama Pravilnika o polaganju državne mature kojim se omogućava, a iznimno za vrijeme važenja Odluke o proglašenju epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 u Republici Hrvatskoj u odnosu na koju je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju, u slučaju promjene Kalendara prijavljeni ispiti koji nisu prijavljeni mogu se prijaviti, promijeniti, odjaviti i uplatiti najkasnije u roku 8 dana od promjene Kalendara ispita.

U skladu s navedenim rokovi su:
- naknadna prijava ispita do 15. svibnja 2020.
- naknadna promjena ispita do 15. svibnja 2020.
- naknadna odjava ispita do 15. svibnja 2020.
- uplata ispita do 15. svibnja 2020.

Način navedenih postupaka ostaje nepromijenjen, a objavljen je u obavijesti na ovoj mrežnoj stranici 17.veljače 2020.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja

Detaljnije

Objavljeno: 9.5.2020, 15:54

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 36

Prijava u sustav

Pomoć i podrška

Ukoliko imate dvojbi, pitanja ili problema vezanih uz prijavu, odjavu ili polaganje ispita državne mature, možete kontaktirati Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja na:

 • broj telefona 01/4501 899
 • adresu e-pošte: info.centar@ncvvo.hr

Sve informacije vezane uz prijavu studijskih programa, bodovanje za upis na studijske programe, vrednovanje posebnih postignuća (natjecanja, kategorizirani sportaši), pravo prednosti pri upisu, privremene i konačne rang-liste možete naći na mrežnoj stranici www.studij.hr u izbornicima Sve o prijavama, Čestim pitanjima i Kalendaru.

Za sva dodatna pitanja Središnjem prijavnom uredu možete se obratiti na:

Opći uvjeti korištenja sustava