Postani student!

Dobro došli na mrežnu stranicu Nacionalnoga informacijskog sustava
prijava na visoka učilišta.

Novosti

Obavijest za pristupnike - Odluka o načinu polaganja ispita iz Hrvatskog jezika na državnoj maturi 2022./2023.

Radi standardizacije provedbe ispita iz Hrvatskoga jezika na državnoj maturi u školskoj godini 2022./2023. učenici, odnosno pristupnici dužni su pristupiti svim ispitnim cjelinama: I. cjelina (čitanje, književnost i Hrvatski jezik), II. cjelina (Sažetak) i III. cjelina (Školski esej).

Ispit nije moguće položiti ako se ne pristupi provedbi svih triju cjelina ispita.

Detaljnije

Objavljeno: 20.4.2023, 09:35

Naknadne prijave, promjene i odjave ispita - Državna matura 2022./2023. - ljetni rok

Naknadne prijave, promjene i odjave ispita državne mature propisane su člankom 17. i 18. Pravilnika o polaganju državne mature

Opravdani razlozi za naknadnu prijavu ispita mogu biti:

·        teži zdravstveni problemi u vrijeme prijava ispita

·        smrt u obitelji, prometna ili druga nesreća te drugi opravdani razlozi.

Naknadne prijave i promjene ispita

Rok: do 2. svibnja 2023. (uključujući i taj dan)

Kako se može naknadno prijaviti ispit ili promijeniti prijavljeni ispit/razinu ispita?

  1. Učenici koji ove školske godine završavaju četvrti/peti razred u srednjim školama u Republici Hrvatskoj zamolbu za naknadnu prijavu ili promjenu prijavljenoga ispita dostavljaju školskomu ispitnom povjerenstvu koje donosi odluku o opravdanosti zahtjeva i o tome obavještava NCVVO.
    Učenici se za postupak naknadne prijave ispita, promjene prijavljenih ispita i promjene razine ispita trebaju javiti ispitnomu koordinatoru u školi.

  2. Ostali pristupnici zamolbu s priloženom dokumentacijom iz koje je vidljiva opravdanost razloga za naknadnom prijavu ispita, promjenu ispita ili promjenu razine ispita dostavljaju NCVVO-u na adresu: naknadna.prijava@ncvvo.hr

Obrasci zamolbe:

·        Zamolba za naknadnu prijavu ispita

·        Zamolba za promjenu ispita

·        Zamolba za promjenu razine ispita

Uz popunjeni obrazac zamolbe za naknadnom prijavu ispita, promjenu ispita ili promjenu razine prijavljenoga ispita potrebno je dostaviti skeniranu/slikanu dokumentaciju kojom se dokazuju razlog i opravdanost neprijavljivanja ispita ili promjene ispita u propisanome roku od 1. prosinca 2022. do 15. veljače 2023.
Nepotpune zamolbe Povjerenstvo NCVVO-a neće razmatrati.

Odjave ispita

Rok: do 2. svibnja 2023. (uključujući i taj dan)

Kako se prijavljeni ispiti odjavljuju

1. Učenici koji ove školske godine završavaju četvrti/peti razred u srednjim školama u Republici Hrvatskoj ispite odjavljuju u svojim školama na način da se jave ispitnomu koordinatoru u školi koji će ih uputiti u daljnje postupanje.

2. Ostali pristupnici javljaju se NCVVO-u na adresu odjava.dm@ncvvo.hr nakon čega će dobiti naputak o daljnjim postupcima.

Važna napomena

Ako ste zatražili ili Vam je odobrena prilagodba ispitne tehnologije kod slanja zamolbe za promjenu ispita, promjenu razine ispita i odjavu ispita trebate poslati obavijest i na adresu prilagodba.dm@ncvvo.hr.

Za dodatna pitanja možete se javiti telefonom na broj 01 4501 899 ili na adresu drzavna.matura@ncvvo.hr.

Detaljnije

Objavljeno: 15.2.2023, 10:44

Uvjeti upisa

Prijave studijskih programa započet će 1. veljače 2023. godine u 9:00 sati. Svi podaci o uvjetima upisa za iduću akademsku godinu (2023./2024.) bit će dostupni kandidatima s datumom početka prijava studijskih programa.

Detaljnije

Objavljeno: 12.12.2022, 12:18

Prijave ispita državne mature za ljetni rok u školskoj godini 2022./2023.

Prijave ispita državne mature za ljetni rok u školskoj godini 2022./2023. počinju 1. prosinca 2022. godine u 12.00 sati i traju do 15. veljače 2023. godine u 12.00 sati.

Sve važne datume za pristupnike, kao i korisne kontakte i poveznice možete preuzeti u nastavku:

Važni datumi za pristupnike 2022./2023. – ljetni rok

Prijave u sustav različite su za pojedine kategorije pristupnika te je važno pridržavati se uputa koje se odnose na pojedinu kategoriju:

Pristupnici trebaju pratiti naslovnice mrežnih stranica www.postani-student.hr i www.ncvvo.hr na kojima će biti objavljene sve potrebne informacije.

Također, nužno je pročitati i prihvatiti Opće uvjete prijava ispita državne mature i studijskih programa prilikom prve prijave.

Za dodatne informacije o prijavama ispita državne mature možete kontaktirati Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja na e-adresu: drzavna.matura@ncvvo.hr ili na broj telefona: 01 4501 899.

Detaljnije

Objavljeno: 1.12.2022, 09:52

Objavljene su konačne rang-liste u jesenskom upisnom roku 2022.

19. rujna, u 15:01 objavljene su konačne rang-liste za upis preddiplomskih i integriranih studijskih programa na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj u jesenskom upisnom roku 2022. godine.

Kandidat je obvezan upisati onaj studijski program za koji je dobio pravo upisa (upisni broj). 

Kandidati koji su dobili upisne brojeve trebaju provjeriti termine upisa na mrežnim stranicama visokih učilišta.

Detaljnije

Objavljeno: 19.9.2022, 15:04

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 46

Prijava u sustav

Pomoć i podrška

Ukoliko imate dvojbi, pitanja ili problema vezanih uz prijavu, odjavu ili polaganje ispita državne mature, možete kontaktirati Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja na:

  • broj telefona 01/4501 899
  • adresu e-pošte:
    drzavna.matura@ncvvo.hr

Sve informacije vezane uz prijavu studijskih programa, bodovanje za upis na studijske programe, vrednovanje posebnih postignuća (natjecanja, kategorizirani sportaši), pravo prednosti pri upisu, privremene i konačne rang-liste možete naći na mrežnoj stranici www.studij.hr u izbornicima Sve o prijavama, Čestim pitanjima i Kalendaru.

Za sva dodatna pitanja Središnjem prijavnom uredu možete se obratiti na:

Opći uvjeti korištenja sustava