Postani student!

Dobro došli na mrežnu stranicu Nacionalnoga informacijskog sustava
prijava na visoka učilišta.

Novosti

Objavljene su konačne rang-liste u jesenskom upisnom roku 2021.

16. rujna, u 16:01 objavljene su konačne rang-liste za upis preddiplomskih i integriranih studijskih programa na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj u jesenskom upisnom roku 2021. godine.

Kandidat je obvezan upisati onaj studijski program za koji je dobio pravo upisa (upisni broj). 

Kandidati koji su dobili upisne brojeve trebaju provjeriti termine upisa na mrežnim stranicama visokih učilišta.

Detaljnije

Objavljeno: 16.9.2021, 16:15

Obavijest o podjeli svjedodžba/potvrda o položenim ispitima jesenskoga roka državne mature u šk. god. 2020./2021.

1. UČENICI KOJI SU OVE GODINE ZAVRŠILI 4.RAZRED U SREDNJIM ŠKOLAMA U REPUBLICI HRVATSKOJ
Učenici gimnazija i učenici strukovnih škola preuzimaju svjedodžbe/potvrde u svojim školama prema rasporedu koji je odredila škola (ljetni i jesenski rok).
Učenici koji imaju neopravdani izostanak s ispita dužni su uplatiti ispit s kojega su izostali kako bi im se ispisale svjedodžbe/potvrde. Zaduženje i podatci za uplatu vidljivi su na stranici učenika na poveznici Moji podatci/Zaduženja i uplate. Potrebno je odmah uplatiti ispit i skeniranu uplatnicu poslati na e-adresu uplata.dm@ncvvo.hr. Svjedodžba/potvrda se ne može ispisati niti preuzeti sve dok se ne izvrši uplata.

2. UČENICI KOJI SU PRETHODNIH GODINA POLAGALI ISPITE DRŽAVNE MATURE U SVOJIM ŠKOLAMA
Učenici koji nisu ranije preuzeli svjedodžbe/potvrde iz prethodnih godina, trebaju se javiti u školu radi preuzimanja.

3. KANDIDATI IZ ŠKOLA ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH
Kandidati iz škola za obrazovanje odraslih preuzimaju potvrde 17. rujna 2021. godine u prostorijama Pučkoga otvorenog učilišta, Ulica grada Vukovara 68, Zagreb od 9.00 do 18.00 sati. Kandidati iz Birotehnike – Centra za dopisno obrazovanje u Zagrebu preuzimaju svjedodžbe/potvrde u svojoj školi.

4. PRISTUPNICI (svi koji nisu redovni učenici, prošlogodišnji maturanti koji su ove godine ponovno polagali ispite i kandidati iz Bosne i Hercegovine) preuzimaju potvrde s jesenskoga i ljetnoga roka 2021. godine na dan 17. rujna od 9.00 do 18.00 sati u prostorijama Pučkoga otvorenog učilišta, Ulica grada Vukovara 68, Zagreb.
Potvrde se nakon toga datuma mogu preuzeti u prostorijama Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Damira Tomljanovića-Gavrana 11, Zagreb, radnim danom između 8.00 i 16.00 sati.

S obzirom na epidemiološku situaciju, molimo pristupnike da koriste zaštitnu masku prilikom preuzimanja potvrda.
Pristupnici koji ne mogu osobno preuzeti potvrde, mogu ovlastiti drugu osobu za preuzimanje uz punomoć ovjerenu kod javnoga bilježnika.
Pristupnici koji žive izvan Zagreba mogu zatražiti slanje potvrda poštom popunjavajući zahtjev za dostavu poštom ( plaćanje po preuzimanju, cca 50 kn) i slanjem zahtjeva na e-adresu info.centar@ncvvo.hr . U zahtjevu trebaju navesti osobne podatke i adresu na koju se dokumenti šalju.

Zahtjev za dostavom poštom

Pristupnicima izvan Republike Hrvatske nismo u mogućnosti poslati potvrde o položenim ispitima državne mature poštom.

Pristupnici koji nisu preuzeli potvrde prethodnih godina ne mogu ih preuzeti 17. rujna 2021. godine na Pučkome otvorenom učilištu nego nakon toga datuma u prostorijama Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Damira Tomljanovića-Gavrana 11, Zagreb, nakon što pošalju osobne podatke na e-adresu dokumenti.dm@ncvvo.hr

Detaljnije

Objavljeno: 10.9.2021, 12:21

PRIGOVORI – Obavijest pristupnicima

Danas 8. rujna 2021. u 12:00 sati bit će objavljeni prvi (privremeni) rezultati ispita državne mature – jesenski rok 2021. 
Obavještavamo sve pristupnike o mogućnosti i postupku ulaganja prigovora na dodijeljene bodove u pojedinome zadatku u ispitu državne mature.
U nastavku je opisan postupak ulaganja prigovora.
1. ULAGANJE PRVOSTUPANJSKIH PRIGOVORA

•      Rok ulaganja prvostupanjskih prigovora na dodijeljene bodove je do petka 10. rujna u 12:00 sati.

U PRIGOVORU TREBA BITI NAPISAN:
BROJ ZADATKA NA KOJI SE ŽALITE I KONKRETAN PRIGOVOR NA OCJENJIVANJE I DOBIVENE BODOVE.
SLOBODNO SE POZOVITE NA ISPITNI KATALOG I KLJUČ ZA ODGOVORE.

Neće se razmatrati prigovor u kojemu navodite privatne razloge zbog kojih ste pogriješili.
Ne upisujte u prigovor da ste zaboravili prepisati odgovore zadataka višestrukoga izbora na list za odgovore.
Ne upisujte u prigovor da ponovno pregledamo cijeli vaš ispit jer vam nedostaje jedan bod.
Ne upisujte u prigovor da vam nedostaje jedan bod ili dva boda za „prolaz”.
Povjerenstvo za rješavanje prigovora može rješavati samo one prigovore koji su upisani u sustav.
Prigovori poslani e-poštom neće se rješavati.
Redovni učenici (maturanti u redovnome sustavu obrazovanja) trebaju se javiti ispitnomu koordinatoru u školi za ulaganje prigovora.
Ostali pristupnici mogu sami upisati prigovor na svojoj stranici u sustavu na poveznici Moji prigovori.

2. ULAGANJE DRUGOSTUPANJSKIH PRIGOVORA

Pristupnik koji nije zadovoljan odgovorom Centra može u roku jednoga dana od dana dobivanja odgovora podnijeti prigovor Upravnomu vijeću Centra koje donosi konačnu odluku.
Pristupnik šalje prigovor Upravnomu vijeću Centra putem obrasca za prigovore. Obrazac se nalazi na poveznici  https://www.surveymonkey.com/r/drugostupanjski_prigovor_21_2 
Pristupnik je obvezan pri ulaganju drugostupanjskoga prigovora u obrazac upisati šifru riješenoga prigovora koja se nalazi u pisanome odgovoru Centra na njegovoj stranici u sustavu na poveznici Moji prigovori.
Ako pristupnik ne upiše šifru ili upiše pogrešnu šifru u obrazac za upis drugostupanjskih prigovora, prigovor se neće razmatrati.
Pristupnik je obvezan prilikom ulaganja drugostupanjskog prigovora u obrazac upisati:
   - Ime i prezime
   - OIB
   - Šifru riješenog prigovora koja se nalazi u pisanom odgovoru Centra na njegovoj stranici u sustavu pod poveznicom Moji prigovori
Pisani odgovor Centra na prvostupanjski prigovor (kopirati originalni tekst pisanog odgovora Centra na stranici pristupnika u sustavu pod poveznicom Moji prigovori)
Tekst drugostupanjskog prigovora

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja

Detaljnije

Objavljeno: 8.9.2021, 10:26

Jesenski upisni rok

23.7. u 12 sati počele su prijave studijskih programa za jesenski upisni rok. Studijske programe moguće je prijaviti na onim visokim učilištima na kojima je ostalo mjesta nakon provedenih upisa ljetnog upisnog roka. S obzirom da na nekim visokim učilištima upisi još traju, visoka učilišta će naknadno označiti da provode prijave za upise u jesenskom roku. 
Također, iz istih razloga je moguće naknadno mijenjanje kvota.

Rok za prijavu studijskih programa i promjene prioriteta je 16.rujan 2021.g. do 14:59. Visoko učilište može odrediti i raniji rok prijave na pojedine studijske programe. 

Detaljnije

Objavljeno: 23.7.2021, 14:03

Konačne rang-liste

21. srpnja, u 15:03 objavljene su konačne rang-liste za upis na preddiplomske, stručne i integrirane studijske programe na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj u ljetnom upisnom roku 2021. godine. 

Kandidat je obvezan upisati onaj studijski program za koji je dobio pravo upisa (upisni broj). 

Kandidati koji su dobili upisne brojeve trebaju provjeriti termine upisa na mrežnim stranicama visokih učilišta.

Detaljnije

Objavljeno: 21.7.2021, 15:06

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 42

Prijava u sustav

Pomoć i podrška

Ukoliko imate dvojbi, pitanja ili problema vezanih uz prijavu, odjavu ili polaganje ispita državne mature, možete kontaktirati Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja na:

  • broj telefona 01/4501 899
  • adresu e-pošte: info.centar@ncvvo.hr

Sve informacije vezane uz prijavu studijskih programa, bodovanje za upis na studijske programe, vrednovanje posebnih postignuća (natjecanja, kategorizirani sportaši), pravo prednosti pri upisu, privremene i konačne rang-liste možete naći na mrežnoj stranici www.studij.hr u izbornicima Sve o prijavama, Čestim pitanjima i Kalendaru.

Za sva dodatna pitanja Središnjem prijavnom uredu možete se obratiti na:

Opći uvjeti korištenja sustava