Postani student!

Dobro došli na mrežnu stranicu Nacionalnoga informacijskog sustava
prijava na visoka učilišta.

Novosti

Privremene rang-liste

Privremene rang-liste su podložne promjenama sve do objave konačnih rang-lista  20. srpnja 2020. iza 16:00h. 
S privremenih rang-lista brisani svi oni kandidati koji nisu zadovoljili preduvjete za prijavljene studijske programe. Svaki kandidat će vidjeti svoj plasman na onim rang-listama koje se na njegovoj listi prioriteta nalaze na višim pozicijama od onog studijskog programa na kojem trenutno ostvaruje pravo upisa.
Napominjemo da je zadnji dan promjene liste prioriteta i brisanja studijskih programa 20. srpnja do 14:59 h, a objava konačnih rang-lista je iza 16:00h. 

Detaljnije

Objavljeno: 15.7.2020, 11:59

Ažurirajte e-mail adrese

S ciljem očuvanja zdravlja svojih budućih studenata, neka će visoka učilišta ove godine cjelokupni postupak upisa provesti online. Molimo zato buduće studente da prate web-stranice visokih učilišta koja žele upisati i da u svome korisničkom profilu na www.postani-student.hr provjere jesu li im podaci za kontakt ažurirani. Posebno se to odnosi na adresu elektroničke pošte putem koje će pojedina visoka učilišta dostavljati ključne informacije za upis.

Detaljnije

Objavljeno: 15.7.2020, 09:42

Obavijest za pristupnike - PRIGOVORI

U ponedjeljak, 13. srpnja u 12:00 sati objavljeni su prvi rezultati ispita te vas podsjećamo na daljnji postupak:

- rok za ulaganje prigovora na ocjenu je do srijede, 15. srpnja u 12:00 sati, a u prigovoru mora biti naznačeno na koji se zadatak odnosi te objašnjeno u čemu se sastoji nepravilnost

- prigovor se može rješavati samo ako je upisan u sustav.

- redovnim učenicima prigovor u sustav upisuje ispitni koordinator kojemu možete prigovor uputiti i elektroničkim putem

- ostali pristupnici prigovor mogu upisati sami na svojoj stranici pod poveznicom Moji prigovori.

- pristupnik koji nije zadovoljan odlukom Centra može u roku od jednoga dana od dana donošenja odluke podnijet prigovor na odluku Centra  povjerenstvu za praćenje državne mature koje donosi konačnu odluku. Takav se prigovor podnosi elektroničkim putem na adresu DM-prigovori-2020@mzo.hr.

Detaljnije

Objavljeno: 14.7.2020, 13:30

Obavijest o podjeli svjedodžba/potvrda o položenim ispitima ljetnoga roka državne mature u šk. god. 2019./2020.

 1. UČENICI KOJI SU OVE GODINE ZAVRŠILI 4.RAZRED U SREDNJIM ŠKOLAMA U REPUBLICI HRVATSKOJ
  Učenici gimnazija i učenici strukovnih škola preuzimaju svjedodžbe/potvrde u svojim školama prema rasporedu koji je odredila škola.
  Učenici koji imaju neopravdani izostanak s ispita dužni su uplatiti ispit s kojega su izostali kako bi im se ispisale svjedodžbe/potvrde. Zaduženje i podatci za uplatu vidljivi su na stranici učenika na poveznici Moji podatci/Zaduženja i uplate. Potrebno je uplatiti ispit odmah i skeniranu uplatnicu poslati na e-adresu uplata.dm@ncvvo.hr.
 2. UČENICI KOJI SU PRETHODNIH GODINA POLAGALI ISPITE DRŽAVNE MATURE U SVOJIM ŠKOLAMA
  Učenici koji nisu ranije preuzeli svjedodžbe/potvrde iz prethodnih godina, trebaju se javiti u školu radi preuzimanja.
 3. KANDIDATI IZ ŠKOLA ZA OBRAZOVANJE ODRASLIHKandidati iz škola za obrazovanje odraslih preuzimaju potvrde 22. srpnja 2020. godine u prostorijama Pučkoga otvorenog učilišta, Ulica grada Vukovara 68, Zagreb od 9.00 do 18.00 sati. Kandidati iz Birotehnike – Centra za dopisno obrazovanje u Zagrebu preuzimaju svjedodžbe/potvrde u svojoj školi.
 4. PRISTUPNICI (svi koji nisu redovni učenici, kandidati koji su ove godine ponovno polagali ispite i kandidati iz Bosne i Hercegovine) preuzimaju potvrde s ljetnoga roka 2020. godine 22. srpnja od 9.00 do 18.00 sati u prostorijama Pučkoga otvorenog učilišta, Ulica grada Vukovara 68, Zagreb.

Potvrde se nakon toga datuma mogu preuzeti u prostorijama Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Damira Tomljanovića-Gavrana 11, Zagreb, radnim danom između 9.00 i 17.00 sati.

S obzirom na epidemiološku situaciju, molimo pristupnike da koriste zaštitnu masku prilikom preuzimanja potvrda.

Pristupnici koji ne mogu osobno preuzeti potvrde, mogu ovlastiti drugu osobu za preuzimanje uz punomoć ovjerenu kod javnoga bilježnika.

Pristupnici koji žive izvan Zagreba mogu zatražiti slanje potvrda poštom na e-adresu info.centar@ncvvo.hr , zahtjevom za dostavu poštom (plaćanje pouzećem). U zahtjevu trebaju navesti osobne podatke i adresu na koju se dokumenti šalju.

Zahtjev za dostavom poštom

Pristupnicima izvan Republike Hrvatske nismo u mogućnosti poslati potvrde o položenim ispitima državne mature poštom.

Pristupnici koji nisu preuzeli potvrde prethodnih godina ne mogu ih preuzeti 22. srpnja 2020. godine na Pučkom otvorenom učilištu nego nakon toga datuma u prostorijama Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Damira Tomljanovića-Gavrana 11, Zagreb, nakon što pošalju osobne podatke na e-adresu dokumenti.dm@ncvvo.hr.

Detaljnije

Objavljeno: 14.7.2020, 10:33

Obavijest za pristupnike izvan Republike Hrvatske – prijelaz granice VAŽNO

Ovim putem vas obavještavamo kako je za prijelaz preko granice i pristupanje pisanju ispita DM potrebno imati vjerodostojan dokument (osobnu iskaznicu ili putovnicu), kao i dokument koji sadrži hrvatski OIB, kako bi granični službenik mogao izvršiti točnu provjeru. Granični službenici će provjeru vršiti putem popisa kandidata dostavljenog od strane Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Za dolazak u Republiku Hrvatsku nije potrebno imati dodatnu potvrdu ili uvjerenje izdanu od Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja već je dovoljno na vašoj stranici www.postani-student.hr ući u postavku „Moji podatci“ › „Moj raspored“ i ispisati  Raspored ispita državne mature.

Srdačno vas pozdravljamo i želimo puno uspjeha na polaganju ispita državne mature.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja 

Detaljnije

Objavljeno: 5.6.2020, 12:10

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 37

Prijava u sustav

Pomoć i podrška

Ukoliko imate dvojbi, pitanja ili problema vezanih uz prijavu, odjavu ili polaganje ispita državne mature, možete kontaktirati Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja na:

 • broj telefona 01/4501 899
 • adresu e-pošte: info.centar@ncvvo.hr

Sve informacije vezane uz prijavu studijskih programa, bodovanje za upis na studijske programe, vrednovanje posebnih postignuća (natjecanja, kategorizirani sportaši), pravo prednosti pri upisu, privremene i konačne rang-liste možete naći na mrežnoj stranici www.studij.hr u izbornicima Sve o prijavama, Čestim pitanjima i Kalendaru.

Za sva dodatna pitanja Središnjem prijavnom uredu možete se obratiti na:

Opći uvjeti korištenja sustava